Akcja krew /

akcja_krew
Bez pół litra można żyć
21-01-2016

Ubiegłoroczną edycję Akcji Krew rozpoczęliśmy w czerwcu we wrocławskiej galerii Sky Tower. Jak zawsze mogliśmy liczyć na niezawodną współpracę z Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa we Wrocławiu. Taki start zwiastował dobre wyniki całej akcji.

Tylko w same wakacje przeprowadziliśmy 12 zbiórek, podczas których zebrano 148 litrów krwi. Wyniki mówią same za siebie – warto pomagać! Jednak na tym tegoroczna Akcja Krew się nie skończyła. Tradycyjnie już w ramach obchodów Światowego Dnia Pamięci Ofiar Wypadków Drogowych zorganizowaliśmy dwudniową zbiórkę w siedzibie z Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa we Wrocławiu. W tych dniach krwiodawcy mogli liczyć na wyjątkowe upominki przygotowane przez Fundacją VOTUM  i VOTUM S.A. Dzięki temu do poszkodowanych w wypadkach trafiło ponad 130 litrów krwi!

Podziekowanie77