Aktualności /

MPN w Koszykówce Kobiet
Fundacja Votum wspiera Mistrzostwa Polski Niesłyszących w Koszykówce Kobiet
13-04-2017

W dniach 22–23 kwietnia 2017 r. w Hali Sportowej Uniwersytetu Wrocławskiego we Wrocławiu przy ul. Przesmyckiego 10 rozegrane zostaną Mistrzostwa Polski Niesłyszących w Koszykówce Kobiet.

Głównym organizatorem jest Polski Związek Sportu Niesłyszących oraz Wrocławski Klub Sportowy Niesłyszących „ŚWIT”. Zawody wspiera Fundacja Votum.

Rozgrywki zaplanowano na sobotę 22 kwietnia od godziny 9:00 do 13:00 i od 15:30 do 19:30, a w niedzielę 23 kwietnia od godz. 9:00 do 13:00. 23 kwietnia odbędzie się także uroczyste rozdanie pucharów, medali oraz statuetek. W mistrzostwach wezmą udział cztery drużyny: WKSN ŚWIT Wrocław, SPARTAN Lublin, MAZOWSZE Warszawa i ŁKSG Łódź.
Turniej jest ważnym etapem w przygotowaniach do Letnich Igrzysk Głuchych w koszykówce kobiet, które odbędą się w dniach 18–30 lipca w 2017 roku w Samsun w Turcji.
W ubiegłym roku drużyna ŚWIT Wrocław została mistrzem Polski Niesłyszących w Koszykówce Kobiet.