NASI PODOPIECZNI | Fundacja VOTUM

Nasi podopieczni

NASI PODOPIECZNI

Poznaj podopiecznych Fundacji Votum. Zobacz, jak możesz im pomóc.

Gabriela Adamkiewicz

, 22 L

Gabriela walczy z anoreksją. Jadłowstręt psychiczny atypowy wyniszcza jej młody organizm. Rehabilitacja, ogromny wysiłek lekarzy i Gabrieli pomoże jej wrócić do normalnego życia. Liczy się każda, nawet najdrobniejsza pomoc.

Marcel Albinowski, Anastazja Albinowska

, 10 L, 8 L

Marcel choruje na autyzm atypowy, wymaga stałego leczenia przeciwpadaczkowego oraz wspomagania rozwoju. Anastazja cierpi na całościowe zaburzenia rozwojowe i padaczkę z napadami mioklonicznymi. Rodzina potrzebuje wsparcia finansowego na zakup leków, przyrządów do rehabilitacji.

Rafał Arcyz

, 25 L

W kwietniu 2014 roku Rafał uległ wypadkowi komunikacyjnemu jako pasażer. Skutkiem zdarzenia był uraz czaszkowo-mózgowy, uraz klatki piersiowej, złamanie uda prawego, złamanie piszczeli oraz rzepki prawej. U młodego mężczyzny nadal utrzymuje się niedowład średniego stopnia.

Robert Augustyniak

, 47 L

U pana Roberta wystąpiło nagłe zatrzymanie krążenia w maju 2016 roku. Obecnie encefalopatia niedotlenieniowo-niedokrwienna. Mężczyzna reaguje na bodźce bólowe.

Stanislaw Baca

Stanisław Baca

, 68 L

Pan Stanisław doznał rozległego zawału lewej półkuli mózgowej w 2010 roku. U mężczyzny wystąpiły zaburzenia mowy i niedowład kończyn po stronie prawej. Poza tym cierpi on na cukrzycę, miażdżycę, niedoczynność tarczycy i nadciśnienie tętnicze. Obecnie u Pana Stanisława utrzymuje się afazja ruchowa znacznego stopnia oraz niedowład kończyn.

Roman Banasiak

, 72 L

U Pana Romana na skutek wylewu śródmózgowego nastąpiło uszkodzenie centralnego układu nerwowego. Pełen życia mężczyzna w sile wieku został w jednym momencie skazany na wózek inwalidzki oraz pomoc drugiej osoby w podstawowych czynnościach życiowych.

Mariusz-Banas

Mariusz Banaś

, 45 L

Mariusz Banaś od 1994 roku choruje na stwardnienie rozsiane. O chorobie dowiedział się jako 22-latek, kiedy życie się dopiero dla niego zaczynało. Cierpi na niedowład czterokończynowy. Dalszy postęp choroby może zatrzymać jedynie intensywna rehabilitacja i indywidualne kosztowne leczenie.

Mariola Bernat

, 33 L

Mariola w jednej chwili straciła poczucie bezpieczeństwa. 25.07.2015 roku jej mąż zginął w wypadku samochodowym, a kobieta została sama. W ciąży, z trójką dzieci i niepełnosprawnym bratem. Mariola ma przed sobą bardzo trudne zadanie, dlatego prosimy o pomoc dla jej rodziny.

1 2 3 4 5 . . . 28 >