Abigail Skopińska | Fundacja VOTUM

20110119095407abigailskopinska_WWW
Abigail Skopińska

ur. 30-07-1990 r.

W dniu 21. września 2010 roku Abigail jechała do pracy z Gryfina w okolice Szczecina. Jak zwykle wybrała trasę krótszą, przez Niemcy. Droga była w trakcie renowacji. Na remontowanym odcinku drogowcy wysypali drobny tłuczeń. Jadący z dużą prędkością po przeciwległym pasie ruchu samochód osobowy podniósł pył, który całkowicie odciął widoczność Abigail. W efekcie dziewczyna zjechała z drogi i uderzyła w drzewo. Obrażenia powypadkowe były liczne, w tym najcięższy uraz czaszkowo-mózgowy. Dwudziestolatkę przewieziono do szpitala w Berlinie. Obecnie poszkodowana przebywa w domu, gdzie jest rehabilitowana. Rodzice Abigail pragną zapewnić córce rehabilitację u najlepszych specjalistów, jednak sytuacja finansowa rodziny jest bardzo trudna. Każda złotówka to szansa dla Abigail na powrót do zdrowia.

z dopiskiem: dla Abigail Skopińskiej

z dopiskiem: dla Abigail Skopińskiej

Na tym Twoje zadanie się kończy! Kwotę z 1% na konto wybranej organizacji przekaże urząd skarbowy w terminie do 3 miesięcy od złożenia deklaracji.