Ada Przydatek | Fundacja VOTUM

20120116144926PRZYDATEK_www
Ada Przydatek

ur. 31-07-1994 r.

15. stycznia 2010 roku Adę potrącił samochód, w wyniku czego doznała silnego urazu czaszkowo-mózgowego. Od momentu wypadku cały czas jest intensywnie rehabilitowana. Przebywała w ośrodku rehabilitacyjnym w Krakowie w Polskim Centrum Rehabilitacji Funkcjonalnej, później w Truskawcu, gdzie przechodziła bolesne masaże i stymulacje punktów witalnych. Dziewczyna zaczęła również jeździć na delfinoterapię na Krym, brała udział w turnusach rehabilitacyjnych, przeszła operację oka. Nauka nie przychodzi jej łatwo, bo występują problemy z pamięcią i koncentracją. Każdego dnia pracuje z psychologiem i neurologopedą, uczęszcza na terapię biofeedback, integrację sensoryczną i terapię krzyżowo-czaszkową. Życie dziewczyny podporządkowane jest rehabilitacji, wciąż jednak ma nadzieję na powrót do normalności. Wspomóżmy ją w tej walce. Fundacja VOTUM założyła specjalne konto, na które wszyscy chcący pomóc Adzie, mogą wpłacać pieniądze.

z dopiskiem: dla Ady Przydatek

z dopiskiem: dla Ady Przydatek

Na tym Twoje zadanie się kończy! Kwotę z 1% na konto wybranej organizacji przekaże urząd skarbowy w terminie do 3 miesięcy od złożenia deklaracji.