Julia Maszke | Fundacja VOTUM

20110119095817zebra_www
Julia Maszke

ur. 24-06-2009 r.

Julia urodziła się z wadą kończyn dolnych rozpoznaną prenatalnie. Cierpi na wrodzone zwichnięcie kolana prawego, przykurcz zgięciowy kolana lewego, stopy szpotawe i skoliozę idiopatyczną, która zmusza Julkę do noszenia w dzień i w nocy twardego gorsetu. Dziewczynka przeszła już kilka operacji i czekają ją następne. Przynajmniej dwa razy w roku wymagana jest kosztowna zmiana obuwia ortopedycznego (buty wyjściowe i domowe). Bez codziennej, również niezwykle drogiej rehabilitacji, efekty bolesnych operacji mogą ulec zaprzepaszczeniu. Pomóż Julii wpłacając pieniądze na konto Fundacji lub oddając 1% podatku.

z dopiskiem: dla Julii Maszke

z dopiskiem: dla Julii Maszke