Kamil Wronka | Fundacja VOTUM

20110119093714kamilwronka_www
Kamil Wronka

ur. 30-10-1988 r.

24 czerwca 2008 roku, będąc pasażerem samochodu osobowego, Kamil Wronka został poszkodowany w wypadku komunikacyjnym. Na skutek czołowego zderzenia dwóch pojazdów chłopak doznał rozległych obrażeń ciała: stłuczenia mózgu i stłuczenia brzucha z usunięciem śledziony. Przez kilka miesięcy przebywał w śpiączce. Dziś uczy się żyć na nowo. U młodego mężczyzny utrzymuje się tetrapareza ze wzmożonym napięciem mięśniowym i spastycznością kończyn. Rodzice  podjęli walkę o powrót syna do częściowej sprawności. Rehabilitacja przynosi efekty: zaczął ruszać prawą ręką i nogą. Rodzinie brakuje jednak środków finansowych. Wesprzyj Kamila!

z dopiskiem: dla Kamila Wronka

z dopiskiem: dla Kamila Wronka

Na tym Twoje zadanie się kończy! Kwotę z 1% na konto wybranej organizacji przekaże urząd skarbowy w terminie do 3 miesięcy od złożenia deklaracji.