Maciej Wójcik | Fundacja VOTUM

Maciej Wójcik

ur. 28-01-1997 r.

5 lipca 2006 roku, 9-letni wówczas Maciej Wójcik uległ wypadkowi na koloniach, doznając ciężkiego urazu głowy i pozostając przez wiele miesięcy w śpiączce, czego wynikiem jest niedowład czterokończynowy. Maciej przeszedł kilka bardzo ciężkich operacji, które uratowały mu życie. Dzięki niezwykle silnej woli i determinacji oraz wsparciu wielu życzliwych osób, pokonał dużo przeszkód jakie spotkał na drodze do zdrowia i sprawności. Maciek jest cały czas intensywnie rehabilitowany, a jego stan z miesiąca na miesiąc, z roku na rok ulega powolnej poprawie. Niestety wydatki związane z rehabilitacją są ogromne i przekraczają możliwości rodziny. Miesięczny koszt terapii jest bardzo wysoki, a Maćkowi potrzebne są przecież jeszcze leki, odżywki i sprzęt do ćwiczeń. Kiedy Maciek był zdrowy, jego hobby było pływanie. Swojej pasji poświęcał wolny czas i serce. Mamy nadzieję, że Maciek stanie znów na brzegu basenu i będzie walczył o zwycięstwo. Dlatego prosimy wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc Maćkowi w powrocie do zdrowia poprzez wsparcie jego rehabilitacji.

z dopiskiem: dla Macieja Wójcika

z dopiskiem: dla Macieja Wójcika

Na tym Twoje zadanie się kończy! Kwotę z 1% na konto wybranej organizacji przekaże urząd skarbowy w terminie do 3 miesięcy od złożenia deklaracji.