Marcin Morawiec | Fundacja VOTUM

dav
Marcin Morawiec

ur. 29-11-1988 r.

Marcin w lutym 2017 roku zachorował na zwykłą grypę. W powikłaniu, tej zwyczajnej – jakby się wydawało – choroby, serce Marcina kilkukrotnie się zatrzymało, w wyniku czego nastąpiła niewydolność wielonarządowa (płuc, nerek, wątroby), sepsa ostra niewydolność krążenia, a w konsekwencji bardzo duży obrzęk mózgu.

U Marcina utrzymuje się padaczka, encefalopatia niedokrwienno-niedotlenieniowa. W chwili obecnej Marcin jest przytomny jednak bez kontaktu, utrzymuje się niedowład czterokończynowy.

Pomóżmy mu w powrocie do zdrowia. Możesz pomóc, wpłacając dowolną kwotę na rachunek Fundacji VOTUM ze stosownym dopiskiem.

z dopiskiem: dla Marcina Morawiec

z dopiskiem: dla Marcina Morawiec