Michał Szturc | Fundacja VOTUM

FB_IMG_1518805313522
Michał Szturc

ur. 12-01-1993 r.

W styczniu 2013 roku Michał został potrącony przez samochód, przechodząc przez przejście dla pieszych. Trafił do szpitala w Rybniku z urazem wielonarządowym, w tym stłuczeniem i obrzękiem mózgu, złamaniami kończyn i wyrostka kolczystego kręgu C7. Rozległe obrażenia doprowadziły do porażenia spastycznego czterokończynowego. Michał pozostaje bez kontaktu, karmiony jest przez gastrostomię, cierpi na padaczkę pourazową. Wymaga opieki osób drugich oraz intensywnej terapii, na którą rodzinie brakuje środków. W jego imieniu prosimy wszystkich ludzi dobrej woli o pomoc: możesz wpłacić pieniądze na konto Fundacji lub oddać 1% podatku.

z dopiskiem: dla Michała Szturc

z dopiskiem: dla Michała Szturc