Paweł Kuras | Fundacja VOTUM

20140721161955Pawel_Kuras
Paweł Kuras

ur. 24-01-2003 r.

Paweł urodził się w 36. tygodniu ciąży z wodogłowiem. Pierwszą z wielu operację wodogłowia przeszedł jeszcze w łonie matki. Cierpi na mózgowe porażenie dziecięce, skrzywienie kręgosłupa w odcinku Th-L, pogłębienie lordozy lędźwiowej, obniżoną funkcję manipulacyjną rąk, niedowład kończyn dolnych. Nie potrafi stanąć na piętach, nie może podskakiwać jak jego rówieśnicy. Stara się jednak być samodzielny. Aby utrzymać dobre tempo rozwoju potrzebuje intensywnej rehabilitacji. Możesz wesprzeć Pawła wpłacając pieniądze na konto Fundacji lub oddając 1% podatku.

z dopiskiem: dla Pawła Kuras

z dopiskiem: dla Pawła Kuras