Ryszard Purgał | Fundacja VOTUM

20110119095817zebra_www
Ryszard Purgał

ur. 28-02-1964 r.

Dla Ryszarda podróż za chlebem do Niemiec okazała się tragiczna w skutkach. W lutym 2008 roku doznał on ciężkiego urazu głowy i kręgosłupa na skutek wypadku przy pracy. W wyniku tego zdarzenia spędził 5 miesięcy w szpitalach poza granicami kraju, z dala od żony i dzieci, których poprawę bytu miał na względzie wyjeżdżając. Dziś z trójkończynowym niedowładem jest całkowicie od nich zależny. Zapewnienie Ryszardowi opieki medycznej pochłania ogromne kwoty pieniędzy: leki, żywność, środki  higieny, dojazdy do szpitali, pobyty w szpitalach, wizyty u specjalistów i ciągła rehabilitacja. Pomóżmy Ryszardowi i jego rodzinie.

z dopiskiem: dla Ryszarda Purgał

z dopiskiem: dla Ryszarda Purgał

Na tym Twoje zadanie się kończy! Kwotę z 1% na konto wybranej organizacji przekaże urząd skarbowy w terminie do 3 miesięcy od złożenia deklaracji.