Sara Młynarska | Fundacja VOTUM

20150429114223Sara Młynarska
Sara Młynarska

ur. 02-06-1990 r.

Sara choruje na postępującą leukoencefalopatię o charakterze nabytym. U dziewczyny występuje zanik mięśni objawiający się niedowładem kończyn dolnych o charakterze kurczowym z towarzyszącym umiarkowanym upośledzeniem umysłowym. Choroba, która powoduje nieustanny ból, polega na postępującym zwiotczeniu mięśni. Sara jest całkowicie zdana na opiekę rodziców, którzy także borykają się z problemami zdrowotnymi. Życie Sary ograniczają także bariery architektoniczne. Prosimy o wsparcie rehabilitacji Sary. Możesz pomóc wpłacając pieniądze na konto Fundacji lub oddając 1% podatku.

z dopiskiem: dla Sary Młynarskiej

z dopiskiem: dla Sary Młynarskiej