Szczepan Kachnic | Fundacja VOTUM

01DwDb9_52mrZPHN0B4uz9yC3fJRa4ByznA1yx1I,wat600
Szczepan Kachnic

ur. 22-12-1989 r.

8 maja, 28 letni Szczepan doznał udaru niedokrwiennego pnia mózgu. Udało mu się przetrwać pierwsze trzy decydujące doby. Nie mówił, nie ruszał się, jednak rozumiał. Oddychał przez respirator, był karmiony sondą. Każda bakteria mogła go zabić. Jedynie intensywna rehabilitacja może zapewnić mu szansę na normalne życie w przyszłości. A najważniejsze są zawsze pierwsze miesiące. Na chwilę obecną Szczepan nadal jest żywiony przez sondę, ale zaczyna przyjmować jedzenie doustnie pod kontrola logopedów. Spełnia polecenia i zaczyna wypowiadać pojedyncze słowa. Przed nim jeszcze jednak bardzo długa droga aby powrócić do pełni zdrowia.

Szczepan musi poddawać się stałej i intensywnej rehabilitacji. Pomóżmy mu w powrocie do zdrowia. Możesz pomóc, wpłacając dowolną kwotę na rachunek Fundacji VOTUM ze stosownym dopiskiem.

z dopiskiem: dla Szczepana Kachnica

z dopiskiem: dla Szczepana Kachnica